2017. március 19., vasárnap

„Lógni fogunk”… avagy hol késik az elhatárolódás?

Tagadhatatlan: egy, az igazságszolgáltatás elől megszökött, magyarországi zsidó jogász, a demokratikusan megválasztott magyar kormányt és kormányfőt – ezzel pedig a választókat is – halálosan fenyegető üzenetet küldött Izraelből. Többek között azt írja:



„Juhász Péterék és a bátor füttyös demokraták nem a nemzeti ünnepet zavarják meg, hanem a szemét geci, hazaáruló Orbán Viktort. Azt a mocskos, köztörvényes tolvaj diktátort, aki már hosszú évek óta köpi arcon a magyar demokráciát és a magyar társadalmat. De meg fogja kapni a méltó büntetését, méghozzá veletek együtt, szarházi, hazug origós zugfirkászok! Nemsokára a börtön faliújságján fogtok firkálni, nem pedig állami támogatásból, azaz közpénzen, szabadon! Orbán Viktor és aljas, fideszes bűntársai vagy lógni fognak vagy a börtönben fognak megrohadni és ha majdan ügyészként szerepet kapok ebben, akkor garantálom, hogy minden családtagjuk és minden bűnsegéd stróman vissza fog adni minden lopott és elsikkasztott vagyont, földet, céget, sőt még a trafikokat is. Legalábbis, ha majd pár év múlva én hallgathatom ki őket ügyészként, akkor biztosan… Az pedig, hogy ma Orbánék megünnepelik március 15-ét, nos az morális értelemben nagyjából olyan, mintha egy pedofil banda tartana gyermeknapi ünnepséget! Az orbáni diktatúra és a köztörvényes fideszes tolvajok ugyanis teljes mértékben méltatlanok 1848 szellemiségéhez! Erről ennyit.”

Nos, nincs különbség Khon Béla, Szamuely Tibor, Eisenberger Benjámin, Rosenfeld Mátyás és az ezek követő, gyilkos hajlamú liberálisok és kommunisták között.  S nincs különbség e mai, Izraelből fenyegetőző, sípoló senkiháziak, és a Nizzában, Berlinben a nép közé hajtó pogány gyilkosok között. Ugyanis nem a tett, hanem már a szándék is gyilkossá teszi az elkövetőt, a politikust, a hazaárulót. E gyilkossági képzelgésben segítő kézként és támogatóként lép fel a bíró, aki engedi a füttyögést, mert szerinte a rendzavarás és a provokáció is alapvető emberi jog, s emberi jog egy nemzet méltóságteljes ünnepét megzavarni.

De mindez nem is olyan furcsa, hiszen immár száz esztendeje lassan, hogy benne élünk. S ha szót emelünk, az elkövetők kilétét is említve akkor az antiszemitizmus vádjával találjuk szembe magunkat. Pedig csak tényeket mondunk, tényeket sorolunk… Az igazi baj azonban e kérdést illetően az, hogy amikor az öreg zsidó rabbinak a fülébe súgta valaki, hogy nem szereti a zsidókat, hát olyan Canossa-járás kezdődött, mint 1077-ben… Áder Jánostól, Erdő Péterig mindenki megkövette a professzort, aki már maga is kényelmetlenül érezte magát, hiszen nem ezért mesélte el hivatalában a történteket, hogy utána, aki élt és mozgott az hűségesküre járuljon hozzá. Ő mindössze érdekességképpen mondta el az esetet… Nem úgy, mint most az izraelben bújkáló provokátor.

Ma egy nemzetet fenyegetnek, árulnak el, vádolnak közismerten magukat zsidónak nevező politikusok, s az igazságszolgáltatás elől Izraelbe menekült véresszájú ügyvéd. Hangosan és a világ előtt harsogják – zsidó mivoltukra is sokszor hivatkozva –, hogy itthon diktatúra van, hogy nincs sajtószabadság, és mindenki antiszemita… Nos, kikérem magamnak ezt az aljas magatartást! Mert engem sért ez a magatartás, mint ahogyan sért és csalódást okoz egy másik magatartás is: Jelesül, hogy minden zsidó szervezet hallgat, nem határolódik el, nem utasítja rendre hittestvéreit, s hallgatásával beleegyezését adja a vádaskodásokba, a magyar-, és keresztény-köpködésbe.

Igen, lehet hivatkozni arra, hogy a bölcs hallgatás önmagában elhatárolódást jelent, de ez hamis hivatkozás. Miért kell nekem hallgatnom, nekem eltűrnöm a folyamatos sárdobálást, mert ha szólok, azt mondják, hogy durva, antiszemita kirohanást követtem el. Nem! Csupán megpróbálom védeni a nemzetet, a hazámat, a kormányomat, a kormányfőmet, és a zsidó hitközségeket is. Úgy bizony, őket is! Mert érezhető egész Európában egy újabb üldözés szele, pont az efféle cinikus és hazug magatartások miatt. S ha az a szél ideér, ismét az ártatlan, a békében élni akaró zsidó honfitársainkat fenyegeti, mert akik generálják az ellenérzést hamis vádaskodásukkal és magyart gyalázó magatartásukkal, azok héthatáron túl lesznek a nehéz időkben – mint egykor azok, akiket a német repülőgépek vittek biztonságos helyekre.

Meg kellene tehát gondolni egy következetes és fajsúlyos elhatárolódást, a béke és a világos helyzetértékelés érdekében a Mazsihisz és a többi zsidó szervezet részéről. Mert nem csak engem sért az izraeli D. Péter üzenete, és a füttyögő lumpenek magyargyűlölete…   

Stoffán György